Projekt „Děti seniorům, senioři dětem“

Centrum pro zdravotně postižené Karlovarského kraje, o.p.s. ve spolupráci se Základní školou Dukelských hrdinů Karlovy Vary realizuje již druhý ročník projektu Děti seniorům, senioři dětem s heslem „pro snadnější cestu životem“.

Dnešní mládež je technologiemi obklopena již od narození a měla tudíž možnost od dětství, na rozdíl od starší generace, zvládat krůček po krůčku její ovládání. Vybraní žáci na společných setkáních seniory postupně seznamují se základy práce na počítači.

Společně strávený čas u počítačů vytváří situace, kdy si žáci zkouší, jaké je to být trpělivým učitelem. Tato nová role je pro žáky 9.A, kteří se této role ujali, velmi cennou životní zkušeností. Tu jim pomáhá zvládnout paní učitelka Mgr. Petra Zeidlerová, jež provází seniory celým kurzem.

Senioři si v příjemné atmosféře osvojují základy práce na PC, které poté mohou využít ve svém dalším životě, budou si moci mailovat se svými dětmi a vnoučaty, nové informace nebudou mít pouze z novin a televize, ale budou si je schopni vyhledat také na internetu…

Velkým přínosem této akce je i navázání mezigeneračních vztahů a poznání, že nejen lidé zkušení životem mohou předat svá moudra mladší generaci, ale může tomu být i naopak a že dnešní mládež umí být ke starší generaci i vstřícná a chápavá.