Krajské kolo OVOV 2017

Všem, kdo mají chuť soutěžit, a především malým sportovním talentům pomáhá v rozvoji také Olympijský odznak – OVOV, jehož vznik iniciovali dva zlatí desetibojaři, Robert Změlík a Roman Šebrle. Žáci plní v rámci této části projektu devět disciplín a k tomu jednu ze tří volitelných. Na základě zlepšování výkonů mohou získat bronzové, stříbrné, zlaté a diamantové odznaky. Ti nejnadanější mladí sportovci se přes okresní a krajská kola mohou probojovat až do republikového finále, kde se setkají s desítkami olympioniků a sportovních osobností a zažijí neopakovatelnou atmosféru velké sportovní akce.

Ve středu 30. května 2017 se žáci naší školy zúčastnili krajského kola Odznaku všestrannosti olympijských vítězů. Sportovní klání se odehrálo na stadionu AC START v Karlových Varech a naši žáci sklízeli úspěchy. V celkovém hodnocení týmů se naše družstvo umístilo na krásném 8. místě z celkových sedmnácti.

Největšího úspěchu dosáhli žáci Marek Forgo (7.B) – 1. místo a Vláďa Matějů (6.B) – 2. místo. Oba chlapci za své skvělé výsledky mají zajištěný postup na republikové finále, které se bude konat letos v září v Brně.

Děkujeme všem žákům za příkladnou reprezentaci školy, panu učiteli Mgr. Radovanu Friedelovi za celoroční sportovní přípravu žáků a držíme Markovi a Vláďovi palce na republikovém kole v Brně.