Zahraniční jazykově – vzdělávací pobyt pro žáky

OPVK_hor_zakladni_logolink_CMYK_cz

Na konci školního roku 2014/2015 se škola zapojila do projektu vyhlášeném Operačním programem Vzdělávání pro konkurenceschopnost, který je zaměřen na zlepšení jazykových kompetencí žáků a prohloubení jejich znalostí o zemích Evropské Unie a Evropského sdružení volného obchodu.

Klíčovou aktivitou projektu je uskutečnění zahraničního jazykově – vzdělávacího pobytu pro žáky v zemích EU nebo ESVO.

Vybraní žáci se na podzim roku 2015 zúčastní pobytu v Německu a Velké Británii. Pobyty budou obsahovat výuku cizího jazyka v zahraniční vzdělávací instituci a poznávání kulturních památek.

Finanční prostředky spojené s náklady s uskutečněním zájezdu jsou plně hrazeny Operačním programem Vzdělávání pro konkurenceschopnost, který je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.

Základní škola Dukelských hrdinů získala dotaci v celkové výši 969 010,- Kč.

V termínu od 11. do 17. října budou žáci osmých a devátých ročníků s nejlepšími výsledky v německém jazyce absolvovat pobyt v Hamburku v Německu. Ubytování na 4 noci je zabezpečeno přímo v Hamburku, Generator Hostels. Po dobu pobytu je zajištěna strava formou plné penze (snídaně, obědový balíček, teplá večeře). V průběhu zájezdu bude probíhat odpolední výuka němčiny s rodilým mluvčím v místní škole a v dopoledních a večerních hodinách bude následovat návštěva významných atraktivit Hamburku a jeho okolí. Žáci po skončení pobytu obdrží certifikát o absolvování kurzu.

Londýn navštíví žáci ze čtvrtého až devátého ročníku, kteří prokáží nejlepší znalosti anglického jazyka. Zájezd se uskuteční 1. – 7. listopadu. Ubytování na 4 noci je zabezpečeno v Equity Point London Hostel. Po dobu pobytu je zajištěna strava formou plné penze (snídaně, obědový balíček, teplá večeře). Dopolední výuka angličtiny s rodilým mluvčím bude probíhat v certifikované škole. Odpoledne budou následovat aktivity vedoucí žáky k seznámení s reáliemi navštívené země. Žáci po skončení pobytu obdrží certifikát o absolvování kurzu.