Christmas school bazaar

Ve středu 12. prosince 2018 proběhl již tak dlouho avizovaný a očekávaný Christmas school bazaar. Tato charitativní akce má na naší škole již několikaletou tradici. Všechno začalo před několika lety, když Mgr. Andrea Irmanová probírala v hodinách anglického jazyka zvyky anglických škol. Ty pravidelně v předvánoční čas pořádají Christmas school bazaar, jehož výnos putuje na charitativní účely. Žákům se ta myšlenka tak zalíbila, že navrhli uspořádání vlastního předvánočního bazaru. Výdělek vždy pak putoval na útulek “Macík”, který se stará a hendikepovaná zvířata.

Letošní organizační štafetu převzala s třídou 8.A Mgr. Miloslava Procházková. Veškeré výrobky z dílny žáků I. a II. stupně naistalovali na stoly ve školní jídelně, přidali řádnou dávku sladkých i slaných dobrot a společně připravili vánoční nealkoholický punč. V průběhu samotné akce zajišťovali prodej výrobků.

Třešničkou na dortu letošního Christmas school bazaaru bylo půvabné pěvecké vystoupení druháčků naší školy pod vedením Mgr Hany Krejnické a Mgr. Klárky Špičkové. Zazpívali vánoční koledy a tímto slavnostně uvedli začátek dnešní akce.

Během hodiny se sešlo ve školní jídelně obrovské množství dětí, rodičů, prarodičů a dalších přátel školy, že jídelna praskala ve švech. Všichni nakupovali zboží za vyměněné žetony, až se v pokladně objevila neuvěřitelná částka 12.100 Kč. Za tyto finanční prostředky letos nakoupíme dárky pro děti z SOS Sluníčko. Jsou to děti, které ze závažných důvodů jsou ze dne na den umisťovány do tohoto azylového prostředí, neboť to vyžaduje situace v jejich rodině.

Děkujeme všem návštěvníkům za štědrý příspěvek.

Děkujeme též organizátorům akce za precizní přípravu a organizaci akce.