Za Karlem IV. – Stránov

Dne 12.5. 2016 proběhne jednodenní exkurze na hrad Stránov, kde proběhne pro žáky 4. – 7. tříd edukativní program.

Odjezd: 12.5. 2016 (Čt) v 7:00 od zastávky Dr. Horákové (naproti podzemním garážím) – směr Varyáda. Sraz v 6:50 na místě plánovaného odjezdu.

Návrat: cca 17:30 k zastávce Dr. Horákové – rodiče budou informováni sms.

Co edukativní program nabízí?

Program zahrnuje nášvtěvu bývalého gotického hradu Stránov, kde nás Karel IV. očekává v doprovodu svého věrného rádce Buška z Velhartic. V hudebním sále zastihneme Karlovu první manželku Blanku z Valois, která se věnuje tanci a hudbě a zná všechny zvyklosti ze života bohatých pánů na hradě. Budeme moci nahlédnout do plánů gotického stavitele Petra Parléře. Odhalíme s ním tajemství Karlova mostu a zkusíme zvednout jeden ze základních kamenů katedrály sv. Víta. Uvidíme králova dvorního malíře mistra Theodorika, kterak maluje slavný obraz sv. Jeronýma. A pokud budeme mistru po vůli, poví nám mnohem více o středověkém umění a řemeslech. V kapli nás přijme důvěrník Karla IV. arcibiskup Arnošt z Pardubic. Svou učeností, byl vladaři velkou oporou. A tak kdysi Otec vlasti Karel IV. kraloval spravedlivě Českým zemím, tak dnes ožívá jeho příběh znovu na tajemném Stránově.

Webové stránky www.zakarlemIV.cz

Webové stránky www.zamekstranov.cz

Děti, které se zúčastní exkurze, budou teple oblečené!

Zákaz konzumace alkoholických nápojů a energy drinků.

V ceně je autobusová doprava, edukativní program, pojištění.

Pedagogický dozor: Ladislav Jurík, Hana Lejsková

Po příjezdu do Karlových Varů si rodiče musí vyzvednout děti osobně. V případě, že si rodič nemůže dítě osobně vyzvednout, musí mít dítě od rodiče napsané potvrzení o samostatném odchodu.

Cena 525 Kč

 

Stránov

Stránov