Informace k jazykovým výjezdům

Čas a místo odjezdu (příjezdu) bude upřesněno na webu školy až před odjezdem!

(Odjezd do Londýna je přibližně v odpoledních hodinách 15-17 hodina a do Hamburku ve večerních hodinách přibližně 19-20 hodina.)

Co s sebou na jazykový pobyt

Oblečení:

Teplejší oblečení do každého počasí na týdenní pobyt – bunda, svetr, mikiny, trička, kalhoty, tepláky, spodní prádlo, ponožky, oblečení na spaní, pláštěnka či nepromokavá bunda, pokrývka hlavy, šála či šátek, rukavice.

Obuv:

Sportovní pohodlné boty (alespoň dvoje)-kecky, pohorky, pantofle.

V Anglii i v Hamburku je velice proměnlivé počasí, je nutné, aby děti měly nepromokavé oblečení, doporučujeme pláštěnku a deštník. Spíše více než méně oblečení, svléci bundu si děti mohou vždy.

Hygienické potřeby:

Mýdlo, šampon, pasta, zubní kartáček, deodorant, hřeben, ručník, popř. dívčí hygiena atd.

Ostatní:

Žáci si s sebou vezmou kufr či cestovní tašku – přijde do zavazadlového prostoru (žádáme o co nejmenší zavazadlo) + příruční zavazadlo (batoh) s sebou do autobusu.

Léky, které dítě užívá (léky odevzdá zdravotníkovi u autobusu v sáčku se jménem), sluneční (příp. dioptrické) brýle, batoh, školní potřeby (penál, blok či sešit), knihu, popř. karty, pexeso aj.

Strava:

Snídaně v hostelu, obědový balíček, večeře v hostelu. Doporučujeme dát dítěti na každý den nějaké sušenky, malé občerstvení, malou svačinu- trvanlivé potraviny (žádné salámy, sýry).

Kapesné:

Doporučujeme kapesné cca 50 liber (po menších bankovkách), záleží na rodičích, na věku a potřebách dítěte. Děti by si měly nechat na poslední den cca 10 liber. Poslední jídlo v hostelu bude snídaně, děti dostanou balíček na cestu a pak si musí koupit jídlo. Odjíždět z Londýna budeme až k večeru a do Karlových Varů dorazíme v dopoledních hodinách.
Je nutné, aby děti do Londýna měly s sebou i drobné v eurech v Německu se platí cca 0,75 euro za toalety, budeme stavět několikrát i cestou zpět. Doporučujeme minimálně 6 euro + pokud si budou chtít něco koupit na benzinových stanicích.
Doporučujeme kapesné do Hamburku cca 50 euro (po menších bankovkách), záleží na rodičích, na věku a potřebách dítěte. Na toalety po cestě doporučujeme mít drobné mince. Děti by si měly nechat na poslední den cca 10 euro. Poslední jídlo v hostelu bude snídaně, děti dostanou balíček na cestu a pak si musí koupit jídlo. Odjíždět z Hamburku budeme večer a do Karlových Varů dorazíme v ranních hodinách.

Cennosti:

Pedagogický dozor nebude uschovávat ani zodpovídat za kapesné dětí.
Není vhodné, aby si děti braly s sebou cenné věci, v Londýně jsou jiné konektory zásuvek, je možné, že děti nebudou mít možnost nabíjet případnou elektroniku atd. Pokud doma konektor máte, přibalte ho dětem.
Pedagogický dozor nebude zodpovídat za případné ztráty cenných věcí, které si děti přivezou. Bude to na zodpovědnost rodičů a žáků.

Děti budou před odjezdem poučeni:

Nebrat: cenné věci, elektroniku, dětské a jakékoliv zbraně, nože, sirky, zapalovače, energetické nápoje, kofeinové nápoje, alkoholické nápoje, cigarety, omamné látky.
Veškeré vzniklé škody děti zaplatí.
Po dobu celého pobytu platí školní řád. Při porušení školního řádu bude uděleno výchovné opatření.

Důležité:

Rodiče zajistí, aby všechny děti měly aktivovaný roaming!

Děti u autobusu vedoucímu své skupiny odevzdají bezinfekčnost s datem odjezdu 1. 11. 2015 (Londýn), 11.10. 2015 (Hamburk) vedoucí každé skupiny zkontroluje PLATNÝ pas, zda má dítě svou kartičku pojištěnce. Pokud dítě bude mít OP, je nutné, aby si bylo na fotce podobné.

Rodiče odevzdají zdravotníkovi léky, které dítě užívá (léky odevzdají v sáčku se jménem):

1. stupeň zdravotník Mgr. Romana Vacková
2. stupeň zdravotník Mgr. Pavlína Valouchová

Vedoucí skupin Londýn:

4. třída: Mgr. Romana Vacková
5. třída: Mgr. Pavlína Valouchová
6. třída: Mgr. Michaela Holečková
7. třída: Ladilav Jurík
8. třída: Mgr. Petra Zeidlerová
9. třída: Mgr. Andrea Irmanová

Vedoucí skupiny Hamburk:

Ladislav Jurík, Andrea Irmanová (1 skupina)

Ještě před odjezdem nasadí rodiče dětem medikamenty proti zvracení a následně rodiče zdravotníkovi nahlásí, v jakém množství byly léky užity.
Zkontrolujte dětem hlavy před odjezdem (hnidy, vši).

Doporučení do autobusu:

Zabalit větší svačinu na cestu a celý den v Londýně, děti budou začínat až druhý den večeří. Děti mají zakázáno pít energetické nápoje a kofeinové nápoje, je nutné, aby se v noci prospaly, druhý den budou chodit celý den po významných památkách Londýna. Kdo mívá problémy s nevolností, bude mít pro jistotu připravený sáček v batohu.
Doporučujeme vzít si do autobusu deku, polštářek, knihu, popř. hry.
Platný pas, kartičku pojištěnce, kapesné, batoh se svačinou musí mít dítě u sebe v autobuse. Nedávat do kufru! Případné léky budou u zdravotníka.
Pojedeme patrovým zájezdovým autobusem (WC, ABS, individuální ovládání klimatizace, bezpečnostní pásy, polohovací sedadla, DVD, občerstvení, mikrofon).

Z organizačních důvodů se nám změnilo ubytování na Hostel 369 v Londýně. Hamburk zůstává ubytování stejné.

Informace budou dále doplňovány na web školy.