Je technika zábava???

To si mohli vyzkoušet žáci naší školy, Josef STUDNIČKA(5.B), Adam BROŽ a Antonín ŠULC (oba ze 6.B), kteří se zúčastnili semináře Inženýr Junior – volnočasové aktivity, která se konala na Střední průmyslové škole v Ostrově.

Aktivita byla určena pro žáky ZŠ ze 4. až 9. tříd. Pod vedením zkušených učitelů ZŠ a SŠ si během šesti sobot vyzkoušeli kurzy: AUTOTRONIKA (sestav funkční model auta), ELEKTROTECHNIKA (rozblikej LED diody různých barev), INFORMATIKA (naprogramuj kompas s microbitem), ROBOTIKA (vygravíruj si svůj oblíbený nápis nebo obrázek), STROJÍRENSTVÍ (vymodeluj a vyfrézuj si svou podložku pod hrnek) a 3D TISK (namodeluj jednoduchou 3D klíčenku a vytiskni si ji).

Veškeré výrobky si žáci odvezli domů a plni zážitků rodičům vyprávěli, co danou sobotu dělali. Kluci si volnočasovou aktivitu náramně užili a zjistili, že technika  je skutečně zábava.

 

Slavnostní ukončení semináře se konalo 7. 5. 2022, kdy z rukou ředitele školy převzali Pepa, Tonda a Adam diplom s titulem INŽENÝR JUNIOR.                                                                      BLAHOPŘEJEME!!!

 

Fotogalerie z předávání diplomů “Inženýr junior”: