Projekt “Inženýr junior”

Inženýr Junior II

V rámci projektu “INŽENÝR JUNIOR II” se vybraní žáci z II. stupně účastní praktických seminářů v odborných učebnách SPŠ Ostrov, kde získávájí dovednosti v oblasti autotroniky, elektroniky, programování, 3 D tisku a robotiky. Cílem projektu je zlepšit znalosti žáků ze ZŠ v oblasti polytechnického vzdělávání a tím i zvýšit zájem žáků o následné vzdělávání na středních školách technického zaměření.

Tento projekt je primárně určen pro žáky osmých tříd. Jelikož se loňští osmáci v době uzavírky škol nemohli zúčastnit, plní si tyto možnosti v prvním pololetí tohoto školního roku. V průběhu prvních dvou návštěv v rámci programu AUTOTRONIK se zaměřili na sestavení modelu terénního vozu ze součástek a jeho zprovoznění na dálkové ovládání. Jako bonus si přivezli dva kompletní modely  do školy, kde se pochlubili precizní montáží terénních vozů a schopnostmi v jejich ovládání.

Že technika může být i zábavou, to dokazují nejen naši chlapci, pro které je tato oblast velice blízká, ale i dívky, které jsou stejně zapálené pro věc a tvoří součást týmu “inženýr junior”.

VIDEO – UKÁZKA FUNKČNOSTI SESTROJENÉHO MODELU

FOTOGALERIE – žáci z projektu “inženýr – junior” a jejich funkční model terénního vozu