Rodičům budoucích prvňáčků

Vážení rodiče,

děkujeme, že jste si vybrali naši školu pro Vašeho budoucího prvňáčka. Jak bývá naším zvykem, rádi bychom Vám nabídli první setkání dětí s třídními učitelkami ještě před prázdninami, ale bohužel přísná hygienická opatření v současné situaci nám to neumožňují. Proto se děti uvidí s paní učitelkami až v září.

Nový školní rok 2020/2021 začíná v úterý 1. září 2020. Třídy prvních ročníků se nacházejí v nízké budově „školičky“ vedle hlavní budovy. V tento den budou prvňáčci ve svých třídách pouze první hodinu, tj. od 8:00 do 8:45 hod., poté následuje krátká informační schůzka pro rodiče (cca 15 – 20 minut).

Na první setkání s Vámi se budou těšit třídní učitelky

Mgr. Marcela Soukupová a Mgr. Miloslava Žídková.

Přikládáme Vám slíbený seznam pomůcek pro prvňáčky a též první dopis paní učitelek budoucím žáčkům.

Seznam pomůcek pro žáky 1. třídy:

Penál ( NE pouzdro či etue na zip! ) by měl obsahovat: 2 silné trojhranné tužky, 2 tužky č. 2, měkkou gumu, lepidlo tyčinku, nůžky kulaté (ne špičaté, existují i pro leváky), ořezávátko se zásobníkem, červenomodrou oboustrannou pastelku, trojhranné silné pastelky (např. Maped).

(Nedoporučujeme kupovat již předem vybavené penály – obsahují často nekvalitní a nepotřebné vybavení)

Na výtvarnou výchovu a pracovní činnosti budou děti potřebovat:

Temperové barvy, hadřík, houbičku, kelímek na vodu (nevylévací), štětec kulatý a plochý č. 12, voskovky (české), anilínové barvy, 2x černý fix na papír, plastelínu, zástěrku, omyvatelný ubrus na školní lavici (rozměry: 50x65cm) – mají v papírnictví. (Vše přinést v igelitové tašce)

Na tělesnou výchovu doporučujeme připravit dětem: látkový sáček na zavěšení – kraťasy, tričko a obuv do tělocvičny bez černé podrážky.

Látkový sáček na zavěšení je též nutný na přezuvky!

DOPIS PRO PRVŇÁČKY